Меню

Кивано – бодлива краставица

2 март 2011 | 11:40 | Аз жената
Добави в любими
Кивано – бодлива краставица

Приготвяне

Киваното, познато също като африканска рогата краставица (или horned melon на английски) е екзотичен плод, който вече се намира и из родните магазини понякога. Ако сте любопитни и не сте го опитали – опитайте.
Текущо цената за 1 бройка е около 7 лева.

Вкусът на киваното е между киви, краставица, ягода. Плодът е узрял, когато отвън е силно оранжев. Измива се и се нарязва. Яде се вътрешността – желеопбразна маса, в която са разположени и семките.

Плодът не се готви, поднася се нарязан и най-често служи за украса. По желание може да се поръси със захар. Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай