Мъжко жури избра Кристалина Георгиева за най-влиятелна жена в България

07.03.2011г. / 10 02ч.
Аз жената
Мъжко жури избра Кристалина Георгиева за най-влиятелна жена в България

Вчера на специална церемония еврокомисар Кристалина Георгиева беше избрана за най-влиятелната жена в България. Второто място зае Цветелина Бориславова, а трета остана Йорданка Фандъкова. В първите 5 са Саша Безуханова (директор на направление „Публична администрация“ в HP за Централна и Източна Европа и Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО.

Изборът направи жури, състоящо се от 10 влиятелни мъже – сред тях бяха министърът на външните работи Николай Младенов, председателят на СЕМ Георги Лозанов, банкерът Левон Хампарцумян, изпълнителният директор на Софарма Огнян Донев, политологът Иван Кръстев и др.

Сред критериите бяха личен имидж, възможности за влияние, най-вече с финансови средства и какво може въпросната жена да направи в бъдеще.

„Тя е най-европейското лице на България и най-смелото лице на Европа“, каза министърът на икономиката Трайчо Трайков при връчването на плакет и брошка на победителката. Госпожа Георгиева сподели, че най-добрият начин да изрази своята благодарност за наградата е с още повече работа. Тя се пошегува, че не можем да знаем какъв щеше да бъде светът днес, ако финансовата институция Lehman Brothers беше Lehman Sisters.

Вижте още:

Коментирай