Меню

Бананов кейк

8 март 2011 | 16:31 | Аз жената
Добави в любими
Бананов кейк

Приготвяне

Продукти:
100 г масло
100 г сметана
3 яйца
1 ч. ч. захар
2 и 1/2 ч. ч. брашно
2 банана
1 ванилия
1 бакпулвер

Приготвяне:
Към мекото масло в купа добавете захарта. Разбийте и последователно добавете яйцата едно по едно. Добавете сметаната, като разбърквате добре, а след това и брашното, ванилията и бакпулвера. Накрая добавете и нарязаните на ситно банани.
Поставете в намаслена форма и печете във фурна, предварително загрята на 180 градуса около 45-50 минути. След като извадите от фурната оставете във формата, завит с кърпа кейка около 10-15 минути. Извадете в чиния и поръсете с пудра захар. Нарежете и поднесете след като изстине напълно.
Добър апетит!

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай