Козметика и грим

5 грешки в грима, които ни състаряват

14.03.2011г. / 19 26ч.
Нина Иванова
5 грешки в грима, които ни състаряват

В стремежа си да се направим красиви посредством техниките на грима, понякога правим мънички грешки, които могат да направят лицето не толкова естетично, колкото ни се иска.

Ето няколко грешки в гримирането, които ни състаряват и е препоръчително да се избягват:

1. Зле нанесена пудра

Пудрата може да бъде най-добрият ви приятел в опита да скриете няколко годинки от възрастта, но само когато е нанесена в областта на челото, носа, брадичката. И може да се превърне в най-лошия ви враг, ако я поръсите около очите си, където пудрата ще подчертае фините, малки бръчици. Избягвайте този момент.

2. Тежък фон дьо тен

Всички жени си имат мънички недостатъци по лицето, които се опитват да прикрият с фон дьо тен. И това е напълно нормално. Но най-важното е основата, която избираме за лицето си, да е съобразена с кожата ни, да не е прекалено тежка или мазна, защото така само ще ни състари и превърне лицето в маска.

3. Спирала върху долните мигли

За дамите, прехвърлили 35 години, е добре да избягват да слагат спирала на долните си мигли, тъй като така се образуват тъмни кръгове около очите и визуално състаряват лицето. Не бързайте обаче да хвърляте спиралата си, просто наблегнете на миглите на горния клепач. Добре е те да са силно подчертани и обемни, така долният клепач изглежда по-светъл и придава свежест на лицето ви. По този начин ще създадете илюзията за по-открит и ведър поглед.

4. Липсата на слънцезащита състарява кожата

Слънчевите лъчи и произвеждащият се чрез тях витамин D са безспорно полезни за организма ни. Но това не означава да се излагаме на слънце, без да нанесем защитни продукти, които да ни предпазят от появата на нежелани пигментни петна. Продължителното излагане на слънце състарява и изсушава кожата. Затова дерматолозите препоръчват фон дьо тенът или кремът за лице, който използвате, да има защитен фактор и да не забравяте да го нанасяте, преди да излезете, дори и за кратка разходка.

5. Ярък руж на скулите

Не, не и не! Забравете за ярките ружове от едно време, особено, ако сте прехвърлили 40-те. За да придадете свежест и цвят на лицето, използвайте руж или перли, но в светли, леки нюанси. Те трябва нежно да подчертават скулите ви и да прикрият възрастта. Ярките цветове, и то силно нанесени, са подходящи при по-младите жени, които не се притесняват от новопоявили се бръчки или суха кожа.

Прочетете още:

Коментирай
32 rate up comment 8 rate down comment
златина ( преди 11 години )
Кой некомпетентен безделник написа тази статия?! "Слънчевите лъчи и съдържащият се в тях витамин D са безспорно полезни за организма ни. "Проверете и прочетете някъде дали витамин D се съдържа в самте лъчи или.... няма да подсказвам, потрудете се малко.От редакцията:Златина, благодарим за забележката, не сме безгрешни, поправихме го. Така е по-добре, нали? Бързи ли сме? :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време