Меню

Домашни шоколадови бонбони с лешници

17 март 2011 | 16:50 | Аз жената
3 от 2 гласа
Добави в любими
За 10 бонбона:
1 шоколад от 120 г млечен
2 суп. лъж. заквасена сметана
2 суп. лъж. масло
2 суп. лъж. какао
1 суп. лъж. захар

Продукти
Приготвяне

На водна баня поставяте купа и всички продукти (без лешниците), като шоколада начупвате на парченца. Разбърквате добре до получаването на хомогенна смес. Оставяте леко да изстине и сипвате в пластмасови формички от бонбони (кутия) или в силиконови формички за бонбони, като във всеки бонбон поставяте по една ядка. Отгоре поставете по една ядка за украса. Поставете на хладно, за да стегнат поне за 3-4 часа. Извадете от формичките и поднесете. Съхранявайте на хладно място.

Добър апетит!

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай