Семейство

С дете на пазара

17.03.2011г. / 17 11ч.
Вергиния Генова
С дете на пазара

Купувате ли от откритите пазари? На онези от вас, на които ви се е налагало да пазарувате от различни сергии, държейки и малко дете за ръка, знаете всички възможни недостатъци на иначе добрата идея да купите свежи плодове и зеленчуци на по-ниска цена.

Ако сте без кола наблизо, но с дете, което водите за ръка определено не може да напазарувате много неща.
Раницата на гръб, донякъде би компенсирала неудобството, но така или иначе това си е почти изпитание на нервите и волята.

  • Трябва да внимавате да не загубите детето, ако за малко го оставите, без да го държите за ръка, потокът от хора може да го избута доста далеч от вас.
  • Може да се зазяпа в нещо и да тръгне в съвсем различна посока.
  • Може да бутне някоя касетка с плодове и сериозно да се нарани.
  • Не дай си Боже, някой умишлено да го открадне. Така че определено голяма част от вниманието ви трябва да е насочено към опазване на най-ценното съкровище, което имате.
  • Пазар с две и повече деца на сходна възраст в български условия вече е много висш пилотаж. Освен да ги навържете с въженце, като патенца, трябва да проявите много голямо въображение при това иначе на глед просто занимание – да напазаруваме.
  • Да пазим портмонето си от джебчии. На фона на предишното изпитание това вече е нищо работа, въпреки, че колкото повече деца имаме да наблюдаваме, толкова по-разсеяни ставаме за покупките и парите си. Като нищо можем да платим доматите и да забравим торбичката някъде по пътя. Една торба повече или по-малко... кой ти забелязва при цялата тежина и обемност на покупките. Затова трябва да имаме една голяма пазарска чанта, кошница, количка или раница, в която да слагаме всички покупки. А парите е най-добре да държим в портмоненце на врата.
  • И най-важното – да внимаваме при всички тези неудобства да не загубим усмивката и оптимизма си някъде, защото това си е цяло изпитание на нервната система.

Прочетете още:

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време