Семейство

Най-голямата козметична компания за директни продажби стана на 125 години

23.03.2011г. / 09 46ч.
Аз жената
Най-голямата козметична компания за директни продажби стана на 125 години

Най-голямата козметична компания за директни продажби в света Avon отбеляза своята 125-годишнина със специално медийно събитие вчера и в София, на което присъстваха Себастиан Бако, управляващ директор на компанията за Дунавския регион и маркетинг мениджърката за България Валентина Бешевишка. Освен кампанията за борба с рака на гърдата „От любов към живота“, през 2011 година основен фокус на козметичния гигант в България ще бъде кампанията за борба с домашното насилие над жени. Тя е в продължение на глобалната политика на компанията за подкрепа на жертвите на домашно насилие. С посланието на кампанията „Говорете открито за домашното насилие“ компанията провокира и българските жени да застанат очи в очи с проблема и да говорят открито по темата.

 

В световен мащаб домашното насилие е един от най-сериозните проблеми на съвременната жена. Според данни от проучване на „Европейското женско лоби“ в рамките на Европейския съюз всяка пета жена е жертва на домашно насилие, но минимален процент от всички тях говорят за проблема. Психологическата бариера, страхът и безпомощността са основните бариери пред жертвите. Ето защо в глобален план компанията целенасочено работи за информиране, образоване и предпазване на потенциалните жертви на насилие.

Почти 80% от анкетираните жени споделят, че основните причини за домашното насилие са финансови. Един от основните фактори, който пречи на жените да се справят с този сериозен социален проблем, също е финансов.

През цялата 2011 година Андреа Джанг, Изпълнителен директор на компанията ще посети 12 световни града, където ще бъдат дарени средства на различни неправителствени организации, с цел подпомагане на жертвите на домашно насилие и техните семейства. В началото на годината Глобалният посланик на компанията, Рийз Уидърспун и Андреа Джанг, анонсираха създаването на „1-милионен фонд на надеждата“ за борба с насилието срещу жените, който поставя началото на мащабен глобален проект за подпомагане на жертвите на домашно насилие.

Прочетете още:

Коментирай