Прозрачни и достъпни администрации в Европа 2020

24.03.2011г. / 11 42ч.
Аз жената
Прозрачни и достъпни администрации в Европа 2020

На 29 март 2011 г. „Фондация за прозрачни регламенти“ ще връчи за трети пореден път своята годишна награда за прозрачност и партньорство в дейността на областните и общинските администрации.

Церемонията ще се проведе под мотото „прозрачни и достъпни администрации в Европа 2020“. Специален гост-лектор ще бъде арх. Белин Моллов, първият председател на комисията по оценка на кандидатурите в конкурса. Той ще постави акцента в развитието на конкурса в следващите години на фона на най-актуалните предизвикателства пред българските регионални и местни власти – актуализацията на стратегическите и планови документи до 2013 г. и стратегия „Европа 2020“.

Резултатите от Конкурс 2010 ще бъдат представени от Васко Райчев, председател на „Делойт България“ и на оценителната комисия тази година. Статуетките ще бъдат предадени на новите носители на приза от миналогодишните победители:

  • Областна администрация Варна – в категория „Най-прозрачна областна администрация“;
  • Общинска администрация Добрич – в категория „Най-прозрачна общинска администрация“;
  • Областна администрация Смолян с практиката „Взаимодействие и сътрудничество за подобряване на прилагането на здравната политика към децата в Област Смолян“;
  • Общинска администрация Козлодуй с практиката „Информационно издание „От и за Общината“.

Прочетете още:

Коментирай