Меню

Домашно суши

24 март 2011 | 13:00 | Аз жената
Добави в любими
Кори Нори (водорасли)
ориз
морков
авокадо
краставица
сьомга
риба тон от консерва 
сол, оцет и захар на вкус

Продукти
Приготвяне

Оризът се накисва в студена вода и се оставя да престои 1 час. След което се потапя във тенджера с вряща вода за 5 мин. Изцежда се много хубаво, прибавя се сол, оцет и щипка захар.

Кората Нори се поставя върху бамбукова подложка, след което се покрива с ориз. Нареждат се по ширината нарязаните на ивички морков, авокадото, краставичка, рибата тон и сьомгата. Навива се на руло и се реже на по-малки рулца с остър нож, натопен във вода.

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
paola.ivanova1 ( преди 11 години )
4 rate up comment 0 rate down comment
( преди 12 години )
ориза не се кисне, а се мие докато водата не стане бистра, след което съхне 1 часоцета е оризови ако разбере някой японец, че сте ползвали риба тон от консерва ще си направи харакири :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар