Меню

Испански сладки енсаймади

29 март 2011 | 11:26 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
120 мл мляко
1 яйце
1 ч. л. сол
3 с. л. зехтин
70 г масло
2 бр. ванилова захар
350 г брашно
2 ч. л. суха мая
около 100 г сушени кайсии /стафиди или ядки по избор
1 ч.40 мин.

Продукти
Приготвяне

Всички продукти се смесват до меко тесто. От него се оформят кифлички или охлювчета, подреждат се върху хартия за печене в тава и се пекат на 180 градуса за около 30 минути.

След изваждане по желание се поръсват с пудра захар.
Добър апетит!

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
възмутен ( преди 9 години )
е бива ли така сладки без захар ... то е все едно ...много моля бъдете точнив ю туб в рецептата има една кафена чашаиначе са вкусни :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Ивелина ( преди 12 години )
Моля Ви,когато пишете мляко,напишете какво да е млякото(кисело или прясно)има кифлички със двата вида мляко:)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
djun ( преди 12 години )
2 ч.л мая на 350 г брашно!И не втасва!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар