картофи, масло, чубрица, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Взима се тава, която се намазва с масло навсякъде или с малко олио. Картофите се измиват добре, без да се белят. Режат се на две по дължината на картофа. Разрязаните картофи се посоляват от вътрешната страна със малко сол и със същата страна ги поставяме в тавата. Така наредените картофи се поръсват със сол по желание, черния пипер (на вкус), чубрицата и накрая се слагат парчета масло върху всеки картоф. Слага се и малко масло между наредените картофи, ако се правят с масло, а не с олио. Не се слага вода. Пекат се във загрята фурна около 40-45мин. След като вече са готови ги оставете да престоят в или извън фурната за около 10 минути, за да може картофите добре да поемат останалото масло. Препоръчвам ви да ги приготвите с масло, защото стават по-вкусни. Може да експериментирате спрямо подправките и да слагате подправки по ваш вкус, защото на картофите им подхожда почти всичко.