Меню

Шарени картофи

16.03.2005г. / 10 59ч.
Аз жената
Шарени картофи

Продукти:

 

картофи, масло, чубрица, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Взима се тава, която се намазва с масло навсякъде или с малко олио. Картофите се измиват добре, без да се белят. Режат се на две по дължината на картофа. Разрязаните картофи се посоляват от вътрешната страна със малко сол и със същата страна ги поставяме в тавата. Така наредените картофи се поръсват със сол по желание, черния пипер (на вкус), чубрицата и накрая се слагат парчета масло върху всеки картоф. Слага се и малко масло между наредените картофи, ако се правят с масло, а не с олио. Не се слага вода. Пекат се във загрята фурна около 40-45мин. След като вече са готови ги оставете да престоят в или извън фурната за около 10 минути, за да може картофите добре да поемат останалото масло. Препоръчвам ви да ги приготвите с масло, защото стават по-вкусни. Може да експериментирате спрямо подправките и да слагате подправки по ваш вкус, защото на картофите им подхожда почти всичко.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
valentina ( преди 12 години )
Mnogo sa vkusni,vkashti gi nari4ame"Nadupeni kartofi".Pravq gi 4esto-nai-ve4e zimata.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар