Качественият хляб ще е „България“

05.04.2011г. / 08 26ч.
Аз жената
Качественият хляб ще е „България“

След стандарта за продукти от истинско месо „Стара планина“ вече има и стандарт за истински хляб, който ще се казва „България“. По него ще се произвеждат трите познати до сега вида хляб – бял,Добруджа“ и типов. Според новите изисквания в производството ще трябва да се влагат качествено брашно, мая, вода и сол, като се предвижда солта да е доста по-малко в сравнение със средното, което се използва в момента.

Брашното ще е от пшеница първа, втора и втора „Б“ група. Ако се случи година с лоша реколта, в хляба ще се влагат спомагателни вещества, но какви да са те, предстои да бъде уточнено.

Хлябовете по стандарт „България“ ще са в три грамажа и няма веднага да излязат по магазините, тъй като е нужно време за регистрацията на логото на стандарта в Патентно ведомство.

Прочетете още:

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
От редакцията ( преди 12 години )
Дали ще ядем хляб, какъвто имаше едно време, предстои да разберем, но поне е сигурно, че няма да има лимит за броя типови хлябове, които един човек може да купи от хлебарницата. Имаше тогава такъв лимит на места, защото този хляб струваше 10 ст. и някои хора го купуваха с чували, за да си хранят прасетата. Бел. ред.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар