Меню

Летен гювеч с поливка

21.05.2002г. / 00 00ч.
Аз жената
Летен гювеч с поливка

Нарязваме на филийки 4-5 глави лук и го запържваме до омекване с 3/4 чаша мазнина. Посоляваме на вкус и прибавяме около 3-4 пиперки, нарязани като за паприкаш, и ги пържим, докато поомекнат. Поръсваме след това с 1 лъжичка червен пипер, 1/2 кг червени домати, нарязани на филийки, 1 чаша настъргано сирене и 1/2 връзка магданоз. Разбъркваме сместа, изсипваме я в тавичка и я слагаме да се пече в умерено силна фурна. След като се опече гювечът, заливаме го с 2 чаши кисело мляко, разбито с 3-4 яйца. Допичаме в силна фурна, докато се зачерви. Още много рецепти за гювеч можете да откриете тук

Коментирай