Майчинство

Как да сме по-организирани майки

07.04.2011г. / 09 14ч.
Аз жената
Как да сме по-организирани майки

Майчинството идва с цял куп ангажименти, задачи, отговорности. С порастването на детето те стават все повече.

Ако доскоро не сме готвили редовно у дома – вече трябва да го правим. И говорим не за пържени яйца или картофи, а за супа, основно и десерт. И това – всеки ден.

Ако доскоро не сме гладили и мили у дома – тези неща вече се превръщат в почти ежедневни задачи.

За да сме по-организирани има много начини. Всяка от нас има своя, но винаги може и по-добре. Ето няколко съвета.

1. Започнете рано
Опитайте се още от януари-февруари да планирате лятната отпуска – това ще ви излезе и по-изгодно като цена, но и ще подреди времето ви.

2. Класически календар
Поставете календар у дома в кухнята и отбележете предварително видимо по-важните дати – като рождени дни на баби и дядовци, лели и чичовци, за да не се сърдят, че са пропуснати, рождените дни в семейството като цяло, други важни дати като тази за записване за детска кухня, детска градина, преглед при лекаря и подобни.

3. Технологиите
Използвайте технологиите – записвайте си в компютъра, мобилния телефон или просто в тефтер всичко важно, за да не забравяте. Най-важните неща си залепяйте и на листче на хладилника или на стъклото в банята, а най-често – на екрана на компютъра.

4. Пазаруване
При пазаруване отново правете списък предварително и го следвайте, за да не забравите нещо, но и да не накупите излишни продукти.

5. Задачите
Дори да мислите, че няма да забравите – забравя се. Записвайте всички задачи и отбелязвайте изпълнените – така ще имате и по-голямо чувство на удовлетворение.

Прочетете още:

Коментирай
Здраве и красота