Меню

Зелена пролетна супа

12 април 2011 | 15:31 | Аз жената
3 от 1 гласа
Добави в любими
Количеството на зелените продукти е пожелание (който каквото и колкото обича). Аз слагам 
коприва 
спанак 
2-3 стръка зелен лук 
2-3 стръка зелен чесън 
1 малка глава стар лук 
1 морков 
100 г Ориз 
6 яйца 
Сол на вкус 
2-3 с. л. олио

Продукти
Приготвяне

Здравейте, изпращам Ви една моя рецепта, която приготвям през пролетта, когато има в изобилие коприва, лапад, спанак.

Приготвяне:
В тенджера слагам да заври вода. Като заври водата намалям котлона. Измиват се добре зелените продукти и се нарязват. Настъргва се морковът на едрото ренде. Нарязва се старият лук. Като заври водата се слагат първо морковът и старият лук да поврат около 10-15 мин. След това слагам зелените продукти. След 5-6 мин. слагам и ориза. Малко преди да се свари оризът осолявам на вкус и слагам 2-3 с. л. олио. След като супата е напълно готова изключвам котлона, но оставям тенджерата със супата да седи на него. Едно по едно счупвам яйцата в супата. Получават се едни бели топки. И така супата е готова. Сервира се 1 яйце и супата, гарнирано с пресен магданоз.
Лек ден и бон апети!

Снимка: freeimages

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай