Приготвяне:
Почистваме аспержите като им отрязваме краищата и ги нарязваме с дължина 4см. Разкъсваме целината по дължина на нишките, измиваме и махаме по-грубите влакна отдолу нагоре. Измиваме тиквичките и ги нарязваме на ивици.
Обелваме и нарязваме на кубчета морковите и картофите. Сваряваме доматите, охлаждаме ги в студена вода и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме на дребно лука и чесъна.
Разтопяваме маслото в тенджера и изпържваме лука и чесъна до прозрачност, добавяме морковите и картофите и задушаваме за кратко всичко заедно. Доливаме 1 л вода и добавяме кубчетата бульон, варим 10мин. на слаб огън.
Добавяме останалите зеленчуци, слагаме подправки и варим до омекване, измиваме магданоза и го нарязваме, след това поръсваме супата.
Подходящи за супата са вкусният хляб и сиренето пармезан
БОН АПЕТИ!
Снимка: thinkstock
Прочетете още: