Свободно време

На благотворителен бал-концерт връчиха наградите „Мениджър социални услуги 2010“

18.04.2011г. / 16 05ч.
Аз жената
На благотворителен бал-концерт връчиха наградите „Мениджър социални услуги 2010“

На 14 април 2011 в ресторанта на хотел „Феста София“ бяха връчени националните наградиМениджър социални услуги“ за 2010 г. Съпътстващо събитие беше благотворителен бал-концерт в помощ на домовете за социални услуги и услуги в общността с наградени директори. Патрон на събитието бе президентът на Република България.

Призът се присъжда всяка пролет за шеста поредна година като израз на заслужено признание към личности, организации и институции, проявили съпричастност към съдбата на хората в неравностойно положение в домовете. Той се осъществява с подкрепата на ЕТ „Персонал консулт – Ганчо Попов“.

Гости на събитието по традиция са официални лица, дипломати и парламентаристи, представители на Президентството, Агенция за социално подпомагане, Агенцията по заетостта, Държавна агенция за закрила на детето, работодателските организации БТПП, БСК и ССИ, кметове и заместник кметове, директори и експерти „Социални дейности“ в общините, представители от катедрите със специалност „Социални дейности“ и „Социална педагогика“, директори и социални работници от домовете, ръководители на компании и на фирмите дарители.

Мотив за неговото присъждане са неимоверните усилия, съпричастността и състрадателността, с които ръководителите на домовете за социални услуги и услуги в общността обгрижват домуващите. Той е морално признание за тяхната всеотдайност и любов в работата при крайно ниско заплащане.

Целта му е да се популяризират и стимулират личностите, екипите на социалните заведения, неправителствените организации и държавните инстанции с водещ принос в социалната сфера. Той е създаден, за да направи нашата общественост съпричастна към трудната съдба на домуващите и да отличи мениджърите на домовете за социални услуги и услуги в общността, които най-ефективно управляват поверените им институции, да запознае широката общественост с техните добри практики и иновациите, които внедряват за подобряване качеството и ефективността на социалните услуги.

Номинациите се извършват от Управителните съвети на „Национално сдружение на организациите за социални услуги“ и фондация „Човешките ресурси в България и евроинтеграцията“, и редакционната колегия на списание „Човешки ресурси“.

Носителите тази година са:

1. В категория „Дипломатическа мисия“ призът се присъди на:

Марк Михилсен, посланик на Кралство Белгия в България и се прие от Катрина Раймакер, първи секретар на посолството, за голямата подкрепа при реализиране на проекти с цел деинституционализация на социални услуги и развитие на социалния диалог между представители на работодатели, търговски съюзи и национални власти.

Призът връчи г-н Иво Атанасов, секретар на Президента на Република България.

2. В категория „Кмет“ приз се присъди на:

Росица Янакиева, кмет на община Перник за самоотвержена работа по увеличаване на качеството на грижа за гражданите в неравностойно положение, за създаване на съвременни материални условия и европейска атмосфера за достоен живот.

Призът връчи Мариана Николова, представител на Националното сдружение на общините в Република България.

Божидар Йотовкмет на община Русе за успешно реализирани проекти и усвоени европейски средства за създаване на нови социални услуги в общността.

Призът връчи Мариана Николова, представител на Националното сдружение на общините в Република България.

3. В категория „Общинска администрация“ призът се присъди на:

Симона Паносиян, директор на дирекция „Социална политика и здравеопазване“ в община Шумен за дългогодишна всеотдайност и професионализъм, за отговорност и ангажираност и за еталон за съвременен социален мениджър.

Призът връчи Минка Владимирова, Директор на Дирекция „Социални дейности“ в Столичната община.

4. В категория „Домове за социални услуги и услуги в общността“ приз се присъди на:

Райна Божилова – директор на Дом за стари хора „Св. Иван Рилски“, гр. Радомир за създаване на добри битови условия, оптимална психо-емоционална среда, изграждане на доверие между потребителите и работещите и стремеж към съвършенство.

Призът връчи Янка Симеонова, Директор на Дом за стари хора в село Баня, община Нова Загора, носител на приз „Мениджър Социални услуги 2009“

Тони Тодоров – директор на Комплекс за социални услуги за деца и семейства, гр. Монтана – за активната работа в посока постигане на по-добро качество на живот за уязвимите групи и деинституционализация, посредством предоставяне на услуги в общността.

Призът връчи Валя Танева, Директор на Дневен център за деца в град Шумен, носител на приз „Мениджър Социални услуги 2009“

Искра Петкова, директор на Дом за деца, лишени от родителски грижи от 3-6 г. „Детелина“ – гр. Плевен за самоотвержена дейност при развиване на предоставяните социални услуги, за съхраняване на психологическия климат и повишаване на професионалната компетентност на персонала.

Призът връчи Янита Манолова, заместник-изпълнителен директор на Агенция за социално подпомагане.

Мария Милушева, директор на Дневен център за деца с увреждания и Дневен център за възрастни хора, гр. Стара Загора бе наградена с приз за Цялостна дейност в сферата на социалните услуги за създаване на обществена ангажираност към нуждите на децата с увреждания и отстояване на техните права, за иницииране и въвеждане на новаторски съвременни практики.

Призът връчи Янита Манолова, заместник-изпълнителен директор на Агенция за социално подпомагане.

5. В категория „Стимулиране на дарителството“ призът се връчи на Евелина Милтенова – изпълнителен директор на Райфайзенбанк България АД за провеждане на кампанията „Избери, за да помогнеш“.

Призът връчи Ганчо Попов, председател на управителния съвет на Националното сдружение на организациите за социални услуги.

6. Ивелин Кичуков, Изпълнителен директор на Фондация „Ейнджълс“ получи приз за съпричастност към социални инициативи и към хората в неравностойно положение, за неговите многогодишни благотворителни и дарителски инициативи.

Призът връчи Ганчо Попов, председател на управителния съвет на Националното сдружение на организациите за социални услуги.

7. В категория „Обществена личност“ призът се присъди на Магдалина Вълчанова, Председател на фондация Face to Face за нейната активна гражданска позиция в полза на домовете за социални услуги и услуги в общността

Призът връчи Ганчо Попов, председател на управителния съвет на Националното сдружение на организациите за социални услуги.

8. В категория „Отговорна журналистика“ призът се присъди на Радинела Бусерска, журналист и водещ на новините по БНТ 1 за активната работа по проблемите на децата в риск и техните права и за създадените от нея репортажи, свързани с темата за насилието над деца, деца с увреждания и деца, лишени от родителски грижи.

Призът връчи Ганчо Попов, председател на управителния съвет на Националното сдружение на организациите за социални услуги.

С приключването на протоколната част на събитието, започна концертната програма, последвана от коктейл. Своето изкуство за благотворителното събитие дариха: обичаният фолклорен изпълнител Илия Луков, най-големият български фолклорен ансамбъл Държавен фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“, който през месец май тази година чества своята 60-та, елегантните, емоционални и темпераментни танцьори от клуб по спортни танци „Амаранд – М“ с ръководител Диана Добрева и любимецът Панайот Панайотов, който поздрави гостите с някои от най-големите си хитове.

По-късно същата Вечер сред гостите на бала се излъчи Мис „Мениджър социални услуги – 2010“. Титлата бе присъдена на Магдалина Вълчанова. Тя беше определена от жури с изискан вкус в състав: г-н Петър Цанев, г-н Иван Бобчев и г-н Илиян Младенов.

Az-jenata.bg бе сред медийните партньори.

Прочетете още:

Коментирай