Писна ми

Сексапил, или?...

27.04.2011г. / 09 50ч.
Аз жената
Сексапил, или?...

Напоследък ми прави много неприятно впечатление неправилната употреба на думата „сексапил“. Прави се някаква класация, и за да се изтъкне красота, чар, излъчване или друг вид физическа даденост, задължително трябва да се отбележи, че дамата е сексапилна, (говоря за женски класации, разбира се, но трябва да кажа, че при мъжете положението е още по-зле). Измежду най-сексапилните българки се нареждат имена като Луиза Григорова – тя бе избрана за най-сексапилната българка от известно мъжко списание за тази година. „Изборът ни е съвсем естествен – винаги сме предпочитали младите, свежи и интелигентни момичета пред попфолк идеала“, коментират от екипа на списанието. Всичко това е прекрасно, но какво общо има това момиченце с понятието сексапил? Луиза Григорова е млада, красива, свежа, с неподправена невинност и перфектна фигура. Но има сексапил у себе си толкова, колкото и Роси Кирилова. Майка й е по-сексапилна, между другото.

Лошото е, че много малки момиченца израстват с тези нереални идеали, което им пречи в живота. А ако случайно имаме случаи като Лаура Чуканов, Соня Васи или подобни презокеански величия, настава фурор. Соня Васи има сексапил, но го показва достатъчно в САЩ. Тук има достатъчно момичета за лансиране. И за да се уточня...

Сексапил означава, когато видиш някого, да си мислиш за секс, ако си по-страстна натура – искаш това да се случи веднага. Той струи на флуиди и нищо не може да го спре – ако го имаш, си личи от ранна възраст и е непреодолим. Това е тази жизнена енергия, която ни стопля и кара кръвта на околните да кипи. Но или го има, или не – това не е нещо, което може да се заучи, гримира, шлифова или купи. Сексапилна може да е продавачката в магазина, или съседката ви, с гръдна обиколка 105 или напротив – 75 см, момчето от курса по танци с особения поглед и леко набола брада. Примери много. Но при всички положения това е нещо неподправено. Негримирано. Първично. Не те оставя на мира. Понякога дори не е красиво. Естествено, свързано е с известна естетика на външния вид, но не и с хиалуронова киселина, импланти и лице като рисунка с темперни бои. Тук визирам нашите поп-фолк величия. И съм сигурна, че ако половината от мъжете си признаят честно, ще се окаже, че не намират тези нещастни същества за сексапилни. Разбира се, че и там има сексапил, но аз го виждам все по-рядко. Аз съм жена, трудно говоря за женски сексапил, понеже веднага ще ме обвинят в злоба, но за мен това, което пиша, е истина. И класациите ни са тъжни, смешни и жалки, без грам самокритика от страна на съставящите тези класации, да не говорим за моделите. А самокритиката е пътят към успеха. Лошото е, че липсата й създава милион изкуствени същества, със самочувствие без покритие. Не съм против невинното излъчване, но нека не го бъркаме със сексапил... Двете накуп се срещат у една жена много рядко – само когато тя е истинска...

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
Николина ( преди 11 години )
"Не съм против невинното излъчване, но нека не го бъркаме със сексапил... Двете заедно се срещат у една жена много рядко само когато тя е истинска.."-казвам, че този знак за равенство се среща рядко, у малко жени... И, че Луиза Григорова не ги притежава. Вероятно Вие ("Да и не:)"), не сте прочели внимателно статията. И естествено е да не виждате проблем, защото такъв няма! Просто лично мнение, в което вие може би не желаете да вникнете.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 2 rate down comment
Да и не:) ( преди 11 години )
Честно казано, не разбирам проблема - или по-точно - не разбирам защо описаното в статията трябва да е проблем. От това което казва авторката за собствената си представа за сексапил (казвам собствената си, защото може и да има различни представи от нейната) разбирам, че в крайна сметка дали някой - мъж или жена - е сексапилен, зависи само и единствено от гледната точка на гледащата/ гледащия. Между другото, нищо ново под слънцето. Има английска поговорка, която буквално гласи: "Красотата е в очите на гледащия." В такъв смисъл не изключвам възможността да съществува поне един човек (сред цели 6 милиарда на тази планета), който би поставил знак на равенство между "невинното излъчване" и "не те оставя на мира".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар