Здраве и красота

Бабина рецепта против разстройство

29.04.2011г. / 15 57ч.
Надежда Маринова
Бабина рецепта против разстройство

Аптеките са препълнени с всякакви лекарства против разстройство - въглен, прахчета, капсули, таблетки. Но има и стари бабини рецепти от преди 80 и повече години, доказали своята ефикасност.

Ще са ви нужни:
1 ч.л. бяло брашно
1 непълна ч.ч. вода
1/2 ч.л. захар
лъжичка/виличка за разбъркване.

Сипете брашното в чашата с вода и разбъркайте добре с виличката до получаване на бяла боза. Изпийте течността (макар, че не е особено приятна).

Брашнената каша минава като сюнгер през червата. По този начин отмива и по-късно изхвърля токсините, причинили разстройството. Готовите прахчета и хапчета имат свойсвото да неутрализират токсичното вещество, но не могат да почистят толкова добре червата, колкото брашното.

Ако е нужно, изпийте още 1 брашнена вода до пълното спиране на разстройството.

Този лек е добре да се знае в случай, че се намирате някъде, където няма аптека и не сте взели с вас нужните лекарства. Не забравйте този ден да пиете повече течности, за да изгебнете обезводняване на организма.

Прочете още:
Дивият чесън – красиво цвете и полезна билка
Наръчник за здраве без лекарства
Да не забравяме да мием ръцете си
 

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Евгени ( преди 4 години )
Изпробвах го с добавен оцет както е написано в коментарите. Подейства ми веднага. Повторих на следващия ден, въпреки че нямах разстройство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 2 rate down comment
alo sofiq ( преди 8 години )
6 rate up comment 3 rate down comment
Маринела ( преди 8 години )
Това "чудо" ме спаси! Не знам защо се мъчех 2 дни след като го прочетох, а не го забърках веднага. Изпих го и наистина почувствах голямо облекчение. След 1 ден за всеки случай си забърках още една доза и край. Просто това е спасението и се яде само препечен хляб, сухари и много вода
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5 rate up comment 1 rate down comment
Васил ( преди 9 години )
При много силно разтройство просто яжте силно препечен хляб нищо друго. Ако сте жадни е препоръчително е някакъв чай който не дразни стомаха, ако нямате чай пийте топла, не гореща вода.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10 rate up comment 2 rate down comment
Иво ( преди 9 години )
Захарта е АБСОЛЮТНО противопоказна при разтройство!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Пепа ( преди 10 години )
в една чаша смесвате у чаена лъжичка сода за хляб, една чаена лъжичка захар и заливате до половината с оцет. ДОКАТО шупти се изпива наведнъж. болките в корема спират и разстройството спира
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 2 rate down comment
София ( преди 10 години )
Счукани 2-3 скилидки чесън с малко сол и размити с 1-2с.л оцет.Изяжда се наведнъж. При повторно изхождане, се повтаря. Много вода. Черен чай без захар. Чай от шипки без захар.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 2 rate down comment
koko ( преди 10 години )
Вземате 1 супена лъжица-половината я пълните с ракия и допълвате с оцет. Изпивате на гладно. Действа много бързо. Можете да приемете още 3-4 пъти на денонощието,без да се притеснявате. Още с първото приемане се постига пълен успех. Не се колебайте,ще останете доволни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
Иванова ( преди 10 години )
рецептата,която знам е от добружанския край. Брашняната каша / вода и брашно/ но се слага и една супена лъжица оцет.Ако случайно имате път за Лозенград Турция там продават натурален ябълков оцет и оцет от нар. Сокът от нар също запича.Ако разстройството е със втрисане : смесете свинска мас с настърган джинжифил ...накиснете във вода с морска сол краката ,подсушете ги и намажете отгоре найлон и вълнени чорапи и на сутринта сте кукуряк ако има и кашлица намажете гърба си...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 1 rate down comment
mariq ( преди 10 години )