Здраве и красота

Съвети за красота от кралските стилисти

29.04.2011г. / 16 24ч.
Аз жената
Съвети за красота от кралските стилисти

В своя сватбен ден всяко момиче се превръща в принцеса. Какво обаче съветват кралските гримьори и фризьори, които са се погрижили за външния вид на всяка една от принцесите на Великобритания.

Барбара Дели е направила грима на принцеса Даяна за сватбата и с принц Чарлз и е един от най-уважаваните гримьори на Острова: Задължително сложете пудра, най-добре прозрачна, тъй като ще ви снимат със светкавица, а едва ли искате да лъщите. С дебела мека четка леко нанесете на носа, бузите и челото. Ружът е задължителен, изключение правят само дамите с много светла кожа. По-добре да добавите цвят на лицето с руж, отколкото да изберете грешна основа, която е твърде тъмна или оранжева и така лицето ви да е с керемиден цвят. Сватбата не е повод за драматичен грим на очите, по-добре изберете свеж фон дьо тен и неутрални цветове за очите и устните.

Тенът е една от най-често допусканите грешки на булките. Не си правете изкуствен тен, защото ако сте единственият човек на снимките, който е с бронзов загар, ще изглеждате странно.

Гримирайте се на място с добра естествена светлина, а ако това е невъзможно, махнете абажура и осветете лицето си само с крушката. Така светлината е доста силна, но ако на нея изглеждате добре, ще сте хубава навсякъде.

Фризьорката на кралското семейство и стилист на принц Уилям, принцеса Анна и принцеса Александра е Денис Макадам. Тя е направила косата на Сара Фъргюсън, когато се омъжвала за принц Андрю, съобщава Дейли Мейл. Според Макадам най-важно е фризьорът ви да знае какво украшение за глава или воал ще носите. Добре е да поговорите с фризьора си преди да го купите, тъй като често булките избират нещо твърде тежко за техния тип коса. Не е важна само прическата, а косата ви да е здрава и силна. Това става с балансирана диета, витамини и маски за коса. Подстрижете връхчетата 2-3 седмици преди събитието. Малка хитринка – ако спите на копринена възглавница, косата ви ще е супер лъскава на сутринта.

Гримьорката, която се е погрижила за Камила Паркър-Боулс на сватбата и с принц Чарлс и отново на сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън съветва всяка булка: нужни са ви три неща – черен молив, блестящи сенки и лъскав балсам за устни. За булките 40 + е добре да са с по-светъл тен като поддържат тона на кожата в натурален прасковен цвят. Малко блясък на скулите изглежда чудесно, независимо от възрастта.

Прочетете още:

Коментирай