Меню

Торта от картофено пюре

9 май 2011 | 13:02 | Аз жената
4 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг картофи
1 буркан кисели краставички 150-200 г шунка или
(риба тон от консерва или сварено и накъсано на парченца пилешко месо)
150-200 г кашкавал
3 твърдо сварени яйца
5-6 стръкчета магданоз

Продукти
Приготвяне

Картофите се сваряват, след което се обелват, намачкват се като за пюре и се посоляват. Шунката, киселите краставички, кашкавалът и яйцата се нарязват на малки кубчета. Така приготвените продукти се прибавят към картофеното пюре и всичко се разбърква добре. Сместа се поставя в хладилник, по възможност за едно денонощие или най-малко за 2-3 часа. В пластмасова купа с кръгла форма се поставя сместа, като се натъпква добре. Обръща се върху подходяща чиния така, че да запази формата си. Тортата се намазва с майонезата, украсява се с маслините, магданоза и домата, нарязан като роза.

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай