За дома

Да почистим белите пластмасови мебели

12.05.2011г. / 09 38ч.
Аз жената
Да почистим белите пластмасови мебели

Майските дъждове скоро ще отминат и вече можем да извадим столове и маса на балкона или в градината. По принцип е добре през зимата да се съхраняват на закрито, тъй като вятърът и студът ги увреждат. Колкото по-евтини са белите ви пластмасови мебели, толкова по-лесно се разграждат вещества в тях и те стават сиви и грапави.

При слабо замърсяване:
Твърдата страна на кухненската гъба, телчетата и силните химически препарати нараняват повърхността на пластмасата. С тях е възможно мебелите ви отново да станат бели, но ще се зацапат още по-бързо, тъй като мръсотията ще влезе пак в „порите“. Най-добре почиствайте често и използвайте веро или препарат за прозорци с микрофибърна кърпа или мек парцал. Така прахът няма да се наслои и да проникне в пластмасата.

При силно замърсяване:
Ако бялата ви маса е вече сива, това означава, че повърхността на пластмасата е нарушена. Единственият начин против захабяването е да прибегнете до агресивни методи, но действието им за съжаление не е особено дълготрайно.

За начало изсветлете мебелите с препарат, съдържащ белина. Полирайте с лак за автомобили.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
маша ( преди 11 години )
пластмасата старее, драска се и се пука. няма нищо вечно. купете ни нови, този път да не са бели. бялото се чисти трудно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
Мария ( преди 11 години )
Очаквах повече от това заглавие! наистина бели и захабени трудно се чистятт
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота