Благоевград се готви да посрещне „Пъстра трапеза“

18.05.2011г. / 13 23ч.
Аз жената
Благоевград се готви да посрещне „Пъстра трапеза“

На 21 май 2011 г. на площада пред общината на Благоевград отново ще има „Пъстра Трапеза”. За втора поредна година националният кулинарен фестивал ще гостува в града. Този път празникът ще е по-специален, защото ще се представят финалистите от регионалните кулинарни изложби, проведени в региона през месец март.

Селата Логодаж, Обел-Клисура, Селище, Дренково, Покровник, Изгрев, Еленово, Марулево-Делвино, Бело поле, Мощанец и Рилци бяха сцена на невероятни кулинарни емоции и наслада. Тази събота те отново ще ни изненадат с уникални регионални рецепти.

На гости на фестивала ще бъдат учениците от професионалната гимназия в Гоце Делчев, народната певица Поли Паскова, а водещата на фестивала Радостина Йовкова отново ще заплени публиката с невероятния си странджански глас.

На празника ще се представят различни готови ястия, донесени и демонстрирани от жители на населеното място и региона. Всяка гозба трябва да е придружена с подробно обяснение и калкулация: име на ястието, продуктите и количества, които са необходими, както и ясни обяснения за начина на приготвянето.

Ястията ще бъдат дегустирани и оценявани от жури, в което взима участие шеф Пеньо Иванов – организатор на кулинарния фестивал „Пъстра трапеза”, както и представител на община Благоевград.

Категориите за оценяване ще бъдат 6: Най-вкусно ястие, Най-добра презентация (визия), Автентична рецепта, Оригинално представяне на рецепта, Награда за десерт, Награда за Най-добра етно визия на щанд. Ще бъде присъдена и допълнителна награда: Награда на общината.

Носителят на Наградата на общината ще представя града и региона на фестивала през септември, който ще се проведе в Столицата на фестивала за 2011 година – Велико Търново.

Най-интересните рецепти от изложбата ще бъдат публикувани в готварска книга.

Прочетете още:

Коментирай