За дома

Лесни ремонти: латекс и метализирана боя

19.05.2011г. / 09 32ч.
Надежда Маринова
Лесни ремонти: латекс и метализирана боя

\n

Ако имате малко дете или куче у дома, боядисайте стените с латекс и щампи от метализирана боя.

Латексът има редица предимства – боядисването става лесно и бързо, позволява на стената да диша, не се задържат миризми, не се образува мухъл.

Хубавото е, че непрекъснато излизат новости и в тази област на строителството. На пазара има латекс във всевъзможни цветове, ароматизирани (макар, че ароматът им трае не повече от 2-3 седмици) и сатенирани с ефект на тапети.

\n

Ако имате малко дете или куче сигурно се чудите как да направите стените така, че да се цапат по-малко или поне мръсното да не личи от пръв поглед. Добър вариант е да боядисате с латекс, а върху него да поставите с коралова гъба шарки от метализирана боя. Получава се ефект на тапет. Много артистична ще изглежда стаята, ако изберете два различни цвята на съседни стени. Изборът зависи изцяло от вашата креативност. Още едно предимство на тази комбинация е, че ако сам сте си бояджия и латексът не е съвсем равен, нищо няма да личи. Дори да сте ползвали майстор за латекса, шарките с метализираната боя съвсем лесно ще нанесете сами. Такова боядисване е подходящо за всички помещения вкъщи – коридор, кухня, хол, трапезария, спалня и детска.

\n

Ще са ви нужни: латекс, метализирана боя (продават се в различни цветове) и коралова гъба. И трите неща се купуват от магазините за бои.

\n

Стъпка първа – боядисайте стената с латекс и изчакайте един ден да изсъхне.

\n

Стъпка втора – изсипете малко количество метализирана боя върху парче от ламинат или шперплат. Натопете гъбата в боята. Започнете да правите печати върху стената последователно върху цялата й повърхност. Приблизително си определете редове или колони – първият печат нанесете с гъбата, поставена надясно, при следващия печат завъртете гъбата наляво. Целта е да се получат хаотични, а не симетрични шарки.

\n

Приятно боядисване!

\n

Прочетете още:

Коментирай