Людмила Филипова представя новата си книга „Аномалия“

28.05.2011г. / 17 06ч.
Аз жената
Людмила Филипова представя новата си книга „Аномалия“

Принц Флавио Киджи, прототип на главния герой от романа й, идва в България специално за премиерата

\n

Две издателства държат правата за публикуване на новия роман на Людмила Филипова, над петнайсет партньори подкрепят проекта

\n

Людмила Филипова не е просто писател, а явление в съвременната българска литература. Тя отдавна е доказала, че книгите й заслужават да покорят литературната сцена в световен мащаб, защото сюжетите им не отстъпват на световните бестселъри. Правата на някои нейни романи са продадени в Турция, Гърция, Русия, Сърбия и Кипър, по един от тях – „Анатомия на илюзиите“, се снима международен сериал, а други два са в процес на филмиране – „Стъклени съдби“ и „Мастиленият лабиринт“. След общо пет успешни книги зад гърба си, в края на месец май Людмила Филипова провокира читателите с най-новия си роман „Аномалия“ – съвместен проект между издателствата „Сиела“ и „Ентусиаст“. Общата маркетингова стратегия на издателствата е подкрепена от петнайсет партньори.

\n

Аномалия“ провокира с неподозирани връзки между събития и въпроси, касаещи всеки съвременен човек. Разкрива история с неочаквани обрати за парадоксите на живота и доказва, че най-страшните пророчества се сбъдват, провокирани от най-силните човешки амбиции. „Аномалия успя да съчетае на пръв поглед несъвместими теми и събития, една малко позната легенда и съвършено нова идея за виртуалната среда – стряскащо реална, но и все още недопусната от хората. Надявам се след тази книга всеки прочел я да е осъзнал нещо повече за себе си, за силата на мислите и обичта, за способността на хората да намират илюзии, в които да оцеляват, за рисковете от свръхамбициите на хората за новия свят, който всички ние неусетно сме създали. Опитах да използвам и нов подход в разказването на сюжета, при което до последно читателят не е сигурен, че е отгатнал финала, нито кой от героите кой е в действителност. Преплитането на сюжетните линии и залагането на следи за четящия не беше лесна задача, а удоволствието от разплитането им оставям на читателя“, споделя Людмила Филипова.

\n

За написването на романа авторката използва любопитни документи и истории, на които се натъква по време на престоя си в Оксфорд и във Ватикана, както и в именията и архивите на знатната фамилия Киджи, чиито наследници споделят с Людмила Филипова факти и истории неизвестни до сега. Романът е вдъхновен от реални събития и хора, променили света. Той разкрива и една легенда, ревностно пазена от влиятелната десетвековна фамилия Киджи, белязала историята на Европа и Ватикана.

\n

Главният герой от книгата е прототип на реална личност – последния наследник на фамилията, принц Флавио Киджи, който идва в България специално за официалната премиера на романа „Аномалия“. Събитието е насрочено за 31 май, вторник, от 19:30 ч. в столичния клуб Mascara, където DJ Wing ще се погрижи за доброто настроение на гостите с Urban Jazz Funk. По време на официалната премиера на книгата ще бъде излъчен за първи път и видеотрейлърът към нея, дело на сценариста на филма Love.Net Нели Димитрова и продуцентска къща Fil Corporation, режисьор Карил Ел-Фил.

\n

Защо избира принц Флавио Киджи за прототип на главния герой от новия си роман, Людмила Фимипова ще разкрие по време на пресконференцията, която ще се проведе също на 31 май от 11:30 ч. в ресторант Captain Cook в Kempinski Hotel Zografski. Отново в нея участие ще вземат автора на книгата Людмила Филипова и принц Флавио Киджи. Ден по-рано, на 30 май, беше организирано посещение на принца в Националната галерия за чуждестранно изкуство, зала 7, където в постоянната експозиция на галерията се съхраняват портрети на папа Александър VII и на кардинал Киджи, чийто пряк потомък е младият принц. Същата вечер се състоя вечеря в чест на специалния гост.

\n

За първи път това лято почитателите на Людмила Филипова ще имат възможност да получат специалния книжен трейлър на „Аномалия“ по време на полетите на „България Ер“, един от главните партньори на проекта. Книжният трейлър ще се разпространява още и в мрежата на Fame cards, на касите на кината „Арена“, както и в търговските обекти на книжарници „Сиела“.

\n

Кампанията ще бъде съпътствана от срещи на Людмила Филипова с читатели из цялата страна. Най-нетърпеливите ще имат възможност да следят какво се случва около книгата на специално създадения сайт www.anomaliabook.com, където могат да се включат в играта „Сбъдни своя роман!“ и да спечелят вълнуващо пътуване до Рим за двама със съдействието на MOi Klub.

ИК „Сиела“

ИК „Ентусиаст“

Корична цена: 18 лв. 

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
ПроЗт Бугарин ( преди 11 години )
Друг и пише книгите на това девойче. Един ден истината ще излезе наяве.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар