Здраве и красота

Храни, от които се слабее

04.06.2011г. / 15 52ч.
Нина Иванова
Храни, от които се слабее

Вечната и превърнала се в епична битка с килограмите, никога не свършва, за съжаление. За нас, дамите, тази битка е от изключително значение, защото не можем да си позволим да изглеждаме не естетично, особено сега, в началото на летния сезон.

За да запазим фигурата си стройна и привлекателна, ви предлагам кратък списък с храни, които имат силен отслабващ ефект:

\n

Овесени ядки, ленено семе

\n

Идеалната храна за питателна, засищаща и некалорична закуска са овесените ядки или лененото семе, в комбинация с топла вода или малко мляко и мед. Освен, че помагат в мисията „отслабване“, овесените ядки действат пречистващо на организма.

\n

Ябълки и лимони

\n

Всеизвестен факт е, че ако искаме да свалим някое и друго килце, е хубаво да похапваме често ябълки. А според американско изследване, ако преди всяко хранене изяждате по една ябълка, количеството на порцията храна, което след това ще изядете, ще намалее с около 15%.

\n

В ябълките и лимоните се съдържа пектин, който попива натрупаните мазнини и забавя процеса на храносмилане. Така организмът успява да се засити с по-малки количества храна през деня.

\n

Зехтин вместо олио, масло вместо маргарин

\n

Отдавна е известно, че олиото и маргаринът не са полезни за организма в големи количества и по-често. Затова е по-добре да изберете да консумирате храната си със зехтин, който е в пъти по-диетичен от олиото, и със сигурност е по-полезен за здравето.

\n

Чесън

\n

Редовната консумация на чесън не само ни предпазва от напълняване, но и топи килограми, ако сте решили да отслабвате. Резултатите от изследване на израелски учени доказали, че отслабващият ефект на чесъна се дължи на съдържащото се в него вещество алицин. То е и причина за острата миризма на чесъна. Оказва се, че силният аромат стимулира центъра на засищане в мозъка и така може да предотврати преяждането с големи количества храна.

\n

Яйца

\n

Заради високия процент протеини, които се съдържат в яйцата, ако сутрин започнете закуската с пържени или варени яйца, през деня по-рядко ще огладнявате и следователно ще ядете по-малко. Освен че яйцата засищат и ви гарантират, че дълго време няма да огладнеете, са и ниско калорични.

\n

Вода и чай

\n

Не забравяйте, че пиенето на вода през деня, поне по 1 литър и половина, ще ви предпази от дехидратация. Избягвайте газираните напитки, за сметка на повечето изпити течности – за предпочитане вода и чай.

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време