За дома

Нов дом за цветята

12.06.2011г. / 21 19ч.
Вергиния Генова
Нов дом за цветята

Понякога животът ни доскучава. Едни сменят колата, други гаджето, трети си правят основен ремонт на къщата, сменят си прическата, подновяват си гардероба.
Ако искате промяна, а нямате възможност, не се депресирайте. Ето няколко хитри и евтини трика да промените саксиите, (а защо само тях) в дома си. Във времето на еднократните неща, когато купуваме и хвърляме е модерно и еко, когато мислим в посока как едно нещо да го използваме максимално дълго и максимално ефективно.

Саксии с декупаж
Необходима ви е обикновена саксия, която да оцветите в светли тонове (бял, розов, лилав). Светли, защото ако сте се занимавали с декупаж знаете, че върху светли повърхности елементите изпъкват най-добре. Става идеално със спрей за графити. Купувате на детето да се забавлява и се забавлявате заедно с него. Ако не ви харесва идеята да купувате спрейове може да опитате и с акрилна боя. Можете да оцветите с различни цветове, да комбинирате, да направите саксиите на ивици, квадрати, да нарисувате различни елементи. С една дума можете да експериментирате и да творите на воля. Действа релаксиращо, освежаващо и ободряващо. Все едно наистина сте направили голяма промяна.
За тази техника е добре да изберете гладка саксия.
За да украсите саксията първо я оцветявате и оставяте да изсъхне. След това изрязвате елементите от салфетка или от хартия за декупаж. Мажете (най-бързо става с по-голяма четка) саксията и лепите. След това фиксирате саксията един два пъти отгоре с лепило. Оставяте да изсъхне и имате чисто нова саксия за цветята. Става и за подарък и за освежаване на дома.

Дори цветята да не са толкова придирчиви към цвета на саксията и да искат само благоприятна почва, светлина и вода, може би ще ни радват повече в по-различни саксии.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Петя ( преди 11 години )
Керамичните саксии са по-добри и пак могат да се украсяват, но и са по-скъпи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
Таня ( преди 11 години )
И аз имам такива! Много са свежарски!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
Миглена ( преди 11 години )
Всяко лято си купувам босилек, магданоз, копър - все такива подправки и си ги гледам на терасата. Тази година си купих керамични кашпи, за да си ги присадя - стана много цветно, понеже ги имаше в какви ли не цветове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота