„София диша“ и още покани за почивните дни

16.06.2011г. / 16 06ч.
Надежда Маринова
„София диша“ и още покани за почивните дни


Пак е петък и е време да направим приятни планове за двата почивни дни – 18 и 19 юни. Az-jenata.bg ще ви помогне с няколко идеи:

1. „София диша“ на 18 юни, събота – екоинициатива на Столична община. Столичната улица „Шишман“ ще бъде забранена за автомобили и отворена за повече от 20 културни мероприятия. По цялото й протежение – от ул. „Граф Игнатиев“ до „Опашката на Коня“ – ще има изложби, детски работилници, лекции, прожекции, читалня, музика и много други интересни събития. Така официално ще се закрие седмицата на Sofia Design Week.

Посетете изложбата във „Водната кула“ в София, кв. „Лозенец“. До 18 юни включително ще видите продуктов дизайн от група „Черга“.

2. „Живей активно“ – спортна инициатива на 19 юни, неделя. Програмата включва пешеходен поход, велошествие и културни прояви. Сборният пункт на участниците във велопохода се организира от 9 ч. в парк „Заимов“ пред театър „София“. От 9.30 ч. до 10 ч. ще се проведе велошествие от театър „София“ по велоалеята на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ до НДК. От 10 до 11.30 ч. се организира сборен пункт на участниците в пешеходния поход при пилоните на НДК. От 11.30 ч. ще се проведе пешеходен и велопоход по следния маршрут: от пилоните на НДК по бул. „Витоша“ до Южен парк.

\n

СДВР ще осигури охрана на мероприятието, постове за контрол и регулиране на движението за горепосочените време и места, като съвместно с линейния контрол на „Център за градска мобилност“ ще спира и възстановява поетапно движението на пътните превозни средства и колите на градския транспорт в зависимост от преминаването на участниците в пешеходния поход и велошествието.

\n

3. „Поетично кафене“ – на 19 юни, неделя, от 17 часа в „Студио 5", НДК. Прекарайте един лиричен неделен следобед на чаша кафе с поезия. Организатор е Kafene.bg.

4. Ако ви остане време, направете една разходка с лодка по езерото „Ариана“ или се скрийте от жегите в Южния парк.

\n

5. Може да решите да отскочите до Кюстендил – на 18 юни там ще се проведе „Пъстра трапеза“ и празник на черешата.

\n

Времето ще бъде приятно, температурите близки до 30 градуса, което предполага радостно настроение, каквото и да изберете да правите в наситената програма за уикенда.

\n

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
пламена ( преди 11 години )