Семейство

С деца на път – съвети за оцеляване

05.07.2011г. / 10 11ч.
Аз жената
С деца на път – съвети за оцеляване

Семейната почивка може да ви презареди или пък да предизвика мигрена. Пътуването до мечтаното място за релакс заедно с децата не винаги е песен. За да премине спокойно, доколкото това е възможно, ето няколко съвета:

Съвет №1: Нека всяко дете да носи своя раница с багаж. Тя трябва да е подходяща за възрастта му и достатъчно голяма, за да събере 2-3 от любимите му играчки. Книжка за оцветяване и пастели ще запълнят времето на детето, докато се вози в колата или чакате на летището. В раницата може да сложите лека закуска и любима напитка. Ако детето ви е взело компютърна игра, не забравяйте зарядното или нови батерии.

Съвет №2: Подаръци от магазин за един лев. Колкото и търпеливо да е детето ви, не след дълго ще започне да мрънка „Колко остава още?“. За децата времето е абстрактно, особено за по-малките. Ако ще пътувате 4 часа, тогава купете 4 евтини играчки от магазин за един лев и на всеки час подарявайте на детето си подарък – една играчка. Така малчуганът все ще е зает с новата си играчка и няма да хленчи, че му е скучно.

Съвет №3: Вземете разклонител. Може да ви звучи малко странно на пръв поглед, но точно тогава, когато на лаптопа/ мобилния телефон, на който играе детето ви му падне батерията, може да се окаже, че няма свободни контакти. Ако имате разклонител, ще можете да заредите падналите батерии без да чакате да се освободи контакт на летището или във фоайето.

Съвет №4: Ако паркирате на ново място близо до луна парк или летище, снимайте колата така, както е паркирана. Като се връщате ще погледнете снимката и ще разпознаете къде сте оставили колата. Така няма да ви се наложи да обикаляте с изморените деца и да си търсите колата.

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време