Мода

Мода в сватбената украса и подаръците

11.07.2011г. / 15 28ч.
Джадала Мария
Мода в сватбената украса и подаръците

Катя и Руска са млади дами, предприемачки, направили своя фирма в Пловдив за красота, подаръци и украси. Вече имат не малко опит, много ентусиазъм и добри идеи за сватби и за всички приятни поводи. Ето какво споделят те в това интервю, специално за Az-jenata.bg.

Какви са тенденциите в сватбените украси? Цветове, теми, акценти?
Катерина: Много свежест и настроение, тенденциите се влияят най-вече от сезона, в момента са актуални зелено (във всичките му нюанси), лилаво – от мастилено до нежно люляково, малиново, бледо розово...
Руска: Много ни радва тенденцията бъдещите младоженци да искат сватба в духа на старите български традиции.

Държат ли младите двойки на малките детайли в най-красивия им ден?
Катерина: Мога да кажа със сигурност „да“ – знаят че всеки, макар и малък, акцентът прави цялостната визия. Един изискан тоалет не е толкова атрактивен без аксесоарите, нали?
Руска: За радост при нас идват все по-често именно такива двойки, с които естествено се работи изключително приятно и от малките детайли стигаме до една цялостна хармонична визия.

Има ли българката вкус към красивото и не залита ли на моменти към кича?
Катерина: Определено българката има усет към красивото, нали затова сме едни от най- красивите жени. Пък дори и да се случи на някоя булка да залитне към кича, ще намерим компромисен вариант, в който кичозното ще е по-скоро разкошно.
Руска: Случват се леки „залитания“, но част от нашата работа е да движим нещата в правилната посока, клиентите разчитат на вкуса и усета ни.

Кое е най-приятното във вашата работа и кое е най-трудното?
Катерина: Творческият процес в нашата работа е най-приятното, рядко имаме трудни моменти, може би когато нещата не зависят от нас.
Руска: Най-приятното е предизвикателството и трескавите моменти, в които решаваме как точно да осъществим на практика идеите си.

От къде черпите вдъхновение и идеи?
Катерина: Труден въпрос – от младоженците, от мястото на събитието, от сезона...
Руска: Идеята е вътре в мен и тя може да бъде провокирана буквално от всичко.

Какво пожелавате на булките на 2011-та?
Катерина: Да са смели в желанията си, да ги отстояват до край, да разчитат на професионалистите и да са най-щастливите!
Руска: Много харесвам един цитат, той е от „Сватбата на най-добрия ми приятел“ : „Човек се решава на брак, а после инерцията го понася и сякаш забравя, че решението е негово.“ Във връзка с това се присъединявам към пожеланието на Катя – да отстояват вижданията си, защото това е техният голям ден и трябва да бъде така, както те си го представят.

А на нашите читателки?
Руска: Да не подценяват ролята на малките неща.

Фотопоглед

Прочетете още:

Коментирай
Здраве и красота