Козметика и грим

Лавандула за релакс

13.07.2011г. / 15 48ч.
Аз жената
Лавандула за релакс

Лавандулата, освен много красива е и много ароматна и е в основата на различни козметични продукти. Основното действие, което има е да отпусне и успокои цялото тяло само с миризмата си.

В купа с топла вода добавете няколко капки екстракт от лавандула или масажно масло от лавандула. Потопете малка кърпа, изцедете я и я поставете на врата си, отпуснете се, затворете очи и оставете тялото и духа си да релаксират така за 3-4 минути поне. Ако разполагате с повече време – отново потопете кърпата във водата и повторете. Това е също идеална процедура за премахване на главоболие и стреса от деня.

Ако имате възможност – продължете с масаж с лавандулово масло. Капнете няколко капки на дланите си и започнете да масажирате врата си. После преминете към ръцете и краката.

За цялостен релакс при възможност вземете вана, като във водата разтворите една капачка лавандулово масло. Това ще помогне освен за главоболието, и за болки в коремната област.

Лавандулов масаж или вана са много подходящи вечер и при деца, които имат трудност със заспиването. Ароматът на лавандула успокоява.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
елена ( преди 11 години )
Ееех,представям си лавандулови полета във Френския Прованс....красота! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар