Гуакамоле с елда и слънчогледови семки
13.07.2011г. / 17 22ч.
Ивет Лолова
Продукти за 2 порции:
2 броя авокадо
2 домата
половин глава червен лук или една по-малка
2 лъжици предварително сварена и охладена елда
2 лъжици слънчогледови кълнове (от магазина или предварително накиснати слънчогледови семки за 4-5 часа или цялата нощ във вода)
копър и магданоз – количеството е по желание
сол, зехтин, сок от лимон
Приготвяне:
Авокадото се обелва с ръка, отстранява се костилката, пасира се с пасатор или се смачква с лъжица за картофено пюре.
Доматите, магданозът и копърът се нарязват на ситно. Прибавят се останалите продукти. Подправя се на вкус.
Прочетете още: