Продукти:
800 мл прясно изстискан ябълков сок (около 1600-1800 г ябълки)
200 мл прясно изстискан лимонов сок (8-10 бр. лимони)
1 с. л. настъргана лимонова кора
1 кг захар
2 пакетчета ванилена захар Dr. Oetker
1 пакетче Гелфикс Класик 1:1 Dr. Oetker
Приготвяне:
Смесете ябълковия, лимоновия сок и настърганата кора в подходящ за варене съд. Смесете 2 с. л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Класик 1:1 и ги прибавете към плодовия сок.
Сложете сместа да заври при висока температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране прибавете останалата захар и ванилената захар и разбъркайте добре. Желето трябва да ври около 3 мин. при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната.
Свалете желето от огъня и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете добре бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете около 5 мин.
Още предложения и съвети на: www.oetker.bg
Прочетете още: