Свободно време

Релаксация с вода – отмора за тялото и душата

25.07.2011г. / 13 44ч.
Аз жената
Релаксация с вода – отмора за тялото и душата

Плуването не е само най-доброто упражнение за цялото тяло. Стоенето във водата е отличен начин за намаляване на стреса и справяне с жегата. Чувството за безтегловност позволява на тялото ви да се движи без затруднение. Като отделите време за плуване независимо дали ще е в басейн, море, езеро или река ще усетите освежаващата сила на водата, която освобождава ума, тялото и духа.

Дори разходката близо до вода ще ви помогне да релаксирате – температурата на въздуха около вас се променя, а гледката на нежните вълни ще ви изпълни с мир и тишина.

Не е случайно, че за много хора почивката е свързана с вода във всякакви форми – разходка в парк с езеро, лодки, водопади, риболов, каране на кану и др.

Едно от най-романтичните и приятни неща е разходка при залез на яхтено пристанище, тъй като можете да наблюдавате не само движението на водата, но и красивите лодки и яхти.

Ако близо до вас няма море, река или езеро, дори градският басейн ще свърши работа в отмиването на стреса. Това ще ви отвлече поне за малко от тревогите за работата и семейството.

Горещото време пресушава не само организма ни – чувстваме липса на енергия и мотивация за каквото и да е. В такъв случай използвайте водата под формата на хладен душ или релаксираща вана и ще успеете да възстановите хармонията със себе си.

Прочетете още:

Коментирай