Мода

Бум в продажбите на дрехи втора употреба

26.07.2011г. / 09 48ч.
Аз жената
Бум в продажбите на дрехи втора употреба

Все по-често българите пазаруват облекло и обувки от магазините за дрехи втора употреба. Според представители на бранша бумът в продажбите е сравним със средата на 90-те години, когато този бизнес навлезе по-масово в България. Въпреки че няма точна статистика за оборотите и броя на магазините в страната. Проверка на в-к „Дневник“ показва, че от 2009 г. насам оборотите са нараснали значително, а някои фирми отчитат и двойни увеличения. Причина за нарасналото потребление са икономическата криза и свитите доходи на домакинствата в последните години. По различни оценки в момента има между 5 и 8 хил. магазина, а складовете на едро са между 600 и 1000. От сектора казват, че заради кризата увеличението при търговците на дребно е между 30 и 50% във всички градове.

Заради кризата обаче вносители пък се оплакват, че все по-трудно се събират дрехи в Западна Европа и САЩ. Употребяваните дрехи от чужбина са увеличили цената си между 15 и 40%.

Прочетете още:

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
kamelia ( преди 11 години )
az nosq dreji 2ra upotreba i ne se sramuvam. 1vo te sa po ka4estveni 2. utv1rdeni marki v Evropa (i dori po celiq svqt) 3. izgodni ceni 4. interesni i za vseki vkus
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
дрехи ( преди 11 години )
имам магазин за втора употреба дрехи и всеки пазаруваот голямото до малкото и не само пазаруват от средната класа и клиентки които не си знаят парите просто им е приятно да купуват от втора употреба дрехи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар