Бременност

30 майки кърмят бебетата си във флашмоб

01.08.2011г. / 16 39ч.
Аз жената
30 майки кърмят бебетата си във флашмоб

Русия е една от 120-те страни в света, които се включват в Световната седмица на кърменето.

В руския град Барнаул, административен център на Алтайския край, на 1 август 20 майки излязоха на улицата, за да накърмят своите бебета. "Така те показаха подкрепата си в Международната седмица на кърменето" – казва Искра Рюхова, консултант в местната асоциация за кърмене.

Кърмачките се събраха на площад "Октомври", на зелената поляна пред художествената галерия. "Целта на нашата акция е да докажем, че майките не бива да се срамуват да кърмят рожбите си, защото майчиното мляко е най-полезната храна за малките бебета. Много майки се стесняват да нахранят бебетата си от гърдите, като вместо това им дават мляко от шише, а това е най-лесният начин бебето да се отбие.

В Симферопол, Украйна, ще се проведе флашмоб за кърмещи майки. За участие са се записали близо 30 жени и бебета им.

В естонския град Псков ще се проведе конкурс за бременни под мотото "Моите 3 причини да кърмя", творческа надпревара "Направено от ръцете на бъдещи майки" - за плетиво, бродерия и др., и фотоконкурс "Любов в един прекрасен миг" -  за кърмещи жени.

Проявите, които ще отбележат Седмицата на кърменето са изключително разнообразни, а целта е да се пропагандира кърменето сред младите майки.

Статията е част от специална поредица на Az-jenata.bg за майчинство и кърмене по повод Световната седмица на кърменето 1-7 август 2011 г.

Прочетете още:

Коментирай