Здраве и красота

Черен шоколад за разкош

03.08.2011г. / 16 10ч.
Аз жената
Черен шоколад за разкош

Вече е официално – черният шоколад ви прави по-привлекателна. Няколко парченца черен шоколад на седмица ще намалят вината ви, че ядете сладко, защото е в името на красотата. Според учените шоколадът, който се приготвя от какаови зърна, които пък изобилстват от флавини - защитава кожата от ултравиолетовите лъчи и помага в борбата против бръчките, както и петната по кожата. Чаша какао съдържа повече антиоксиданти от чаша червено вино или зелен чай.
Изследване показва, че хората, които консумират шоколад, богат на флавини, т.е. тъмен шоколад, имат по-здрава и хидратирана кожа, по-малко чувствителни са към слънцето и имат 25% по-малко червенина по кожата.
Как да изберем полезен шоколад?
1. Проверете съставките на опаковката. В идеалния случай шоколадът съдържа 70% какао и повече. Ако видите, че захар и мляко са сред първите изброени съставки, шоколадът в ръцете ви не е особено здравословен.
2. Запомнете, че колкото е по-горчиво, толкова по-добре. Точно полезните флавини дават на шоколада горчивия вкус. Така че подгответе се, че красотата идва на горчиви хапки.
Според лекарите между 50-100 г тъмен шоколад на седмица е достатъчно количества, за да блестите. Все пак не забравяйте, че говорим за шоколад и колкото и да е горчив и полезен, в по-големи дози си остава високо калорична храна.

Прочетете още:

Коментирай