![За около 10-15 тарталети:
Продукти за блата:
2 ч.ч. брашно
120 г масло студено
2-3 с.л. студена вода
1/4 ч.л. сол
Продукти за крема:
2 жълтъка
2 с.л. нишесте
200 мл прясно мляко
1 ванилия
2 с.л. захар
За украса:
2 круши
касис](/media/files/resized/article/654x358/805/db30811fa49424a89fd2ed8ef49f9805-f3572ea89c83b30ae70719163253de35.jpg)
100 мин.
-
Порции: 15
С продуктите за тестото омесете меко тесто. Поставете в хладилника за 30 минути. Разточете кора от 0.5 мм и поставете във форми за тарталети, като прилепите плътно. Надупчете на 2-3 места с вилица. Печете около 15 минути на 200 градуса фурна.
Разбийте жълтъците с нишестето и захарта. Добавете във врящото мляко при постоянно бъркане. Свалете от огъня след 2-3 минути, когато се сгъсти. Добавете ванилията. Нарежете на дребно едната круша и сложете в крема. Разбъркайте. Оставете да се охлади. След като се охладят и основите напълнете с крема. Оставете напълно да се охладят и отгоре украсете с резени круша и касис по желание.
Добър апетит!
Прочетете още: