Меню

Свинско по португалски

15 април 2005 | 09:01 | Аз жената
Добави в любими
Продукти:



1 кг свинско месо, 1 ч. бяло вино, 1 л. черен пипер, дафинов лист, кимион и сол, 1 ч. зехтин/олио, 3-4 глави лук, 4 домата, 4 ябълки.

Продукти
Приготвяне

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на кубчета и се залива с виното, прибавят се и черният пипер, дафиновият лист, кимионът и солта. Оставя се да кисне във виното 1 час. В тавичка се слагат лук, домати и ябълки. Поставете отгоре месото и го залейте с мазнината. Пече се в умерена фурна около 2 часа и 30 мин., като от време на време се разбърква. Рецептата леко съм я приспособила към вкуса на моето семейство, надявам се да ви хареса.

Снимка: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай