Тя, звездата

Човек сам решава живота си

18.04.2005г. / 11 16ч.
Аз жената
Човек сам решава живота си

Ива Дойчинова – сигурно в много сутрини сте се чувствали добре с гласа й в ефир – да, познатата ви от радио FM+, която сама определя себе си с “Въздухар – защото въздуха ми е необходим като колата и заплатата за всяко живо същество”, даде това интервю специално за Аз-жената, с което допълни към познатия си и любим глас, още няколко щриха за себе си като жена.

За каква професия мечтаехте като дете?

Учителка, защото смятах като дете, че ще разбирам децата вечно. Освен това балерина, актриса и художничка едновременно, за да не лиша света от нито един от своите таланти.

Какви са Вашите професионални амбиции в момента?

Да направя най-смешното и модерно сутрешно радио шоу в България – говоря за “Сутрешния пожар” на Радио FM+.

Има ли моменти, в които в професионален план Ви е трудно като жена? Или се чувствате дискриминирана или улеснена от пола си?

Работя в модерна фирма и фактът, че съм жена не ме затруднява. Все пак има нещо, което може да се чуе много често у нас“Получава добри пари за жена” - което доказва, че все още има сексистко мнение за това как трябва да се плаща на мъжете и как на жените. Най-общо казано - на жените по-малко отколкото за мъж на тяхното ниво, защото се предполага, че е работа на съпруга й да я издържа.

Ако си направите равносметка на изминалия път, кое ще посочите за свой най-голям успех?

Може и да се заблуждавам, но това че вярвам на програмния екип на Радио FM+ и той ми вярва. А като водеща – предаването “Искам работа” на Нова телевизия.

За кое отделяте повече време – за семейството или за професията си? Това го налагат обстоятелствата или е ваше решение?

Човек сам решава живота си. С обстоятелствата се оправдава. Трудно ми е да преценя в милилитри на кое колко точно внимание отделям. Аз съм работеща жена и за мен това е много важно. Като майка винаги ще се чувствам виновна, че не отделям достатъчно внимание на децата си.

На какво искате да научите своите деца?

Да не хленчат, да не търпят нещата, които не харесват, да се справят сами.

Какво послание бихте отправили към българките?

Да пазят красотата си и да разпръскват любов.

Любими цвят и песен?

Цвят – бял, песен – няколко – Santana & Seal – You are my kind, Duran Duran – what happens tomorrow и др. Много често се менят.

Любима готварска рецепта? Нещо, което обичате да приготвяте сама?

Не съм фурия в кухнята. Най-често приготвям светкавични и вкусни вегетариански неща. Да живеят задушените зеленчуци във всякакви варианти.

Коментирай