„София диша“ с кино и изобразително изкуство

11.08.2011г. / 00 31ч.
Аз жената
„София диша“ с кино и изобразително изкуство

Предстои втората неделя от фестивала „София диша“ - тя ще се проведе под мотото „Изгубени в кадъра – отнесени от четката“. Актьорът Ники Илиев ще се представи като режисьор с филма „Чужденецът“ като прожекцията ще е съпроводена от демонстрации на бойни изкуства от актьорите, играещи във филма. Още едно премиерно заглавие ще бъде представено на фестивала – филмът „Кецове“, един режисьорски дебют на Иван Владимиров и актьора Валери Йорданов. Из целия „Шишман“ ще бъдат разположени арт инсталации на млади и прогресивни артисти. Кирил Кузманов ще представи видео инсталация, Мина Минов ще провокира гостите на фестивала със звукова инсталация, Маша Лалич пък ще разбулва тайните на техниката декупаж.
В постоянната програма на фестивала са забавленията за деца – клоун, арт занимания, фокуси, йо-йо демонстрации и обучения. За порасналите деца, ще има турнир по джаги, организиран от„Българска федерация по футбол на маса“ и турнир по дартс.

През следващите недели очаквайте:
21.08, ул. „Ангел Кънчев“,  „Словото зове“
В третата неделя от фестивала „София диша“, ул. „Ангел Кънчев“ ще се превърне в уютен домакин на театралното изкуство и литературата. Ще има сцена, на която ще се играят театрални постановки. По протежението на улицата ще се провеждат редица литературни четения и дискусии, презентации на нови български книги, литературни игри за малки и големи.

28.08, ул. „Цар Иван Шишман“, „Песента на танца“
Основният акцент в последния ден на тазгодишния фестивал ще е върху музиката, танца и тяхната взаимовръзка. Ще има шоу представления от професионалисти и любители, уроци на желаещи да се докоснат до магията на танца, а за почитателите на музиката – много различни стилове.

Прочетете още:

Коментирай