Продукти:
3-4 средни ябълки
1 кг плод арония
1.5 кг захар
1 пакетче лимонена киселина
Приготвяне:
Плодовете на аронията се измиват и се слагат за 3-5 минути в кипяща вода, след това се охлаждат със студена, оставят се да се оцедят и се поставят в тенджерата. Добавят се две чаши вода и 500 г захар. Сместа се оставя да заври и се вари 3-4 минути. Изключва се от огъня. След няколко часа се слага отново да заври и се добавя останалата захар. Ябълките предварително се почистват, нарязват се на парченца и се пускат във вряща вода за 8-10 мин, без да се разваряват, когато вече сладкото е почти готово. След като се изключи котлона се добавя и лимонтузуто. Разпределя се по бурканчета и се оставя за зимата.
Прочетете още: