Писна ми

Редно ли е да има картинки на пушещи хора в учебниците?

27.08.2011г. / 00 21ч.
Аз жената
Редно ли е да има картинки на пушещи хора в учебниците?

Началото на учебната година приближава, а с това и задачите по подготовка на ученика - купуване на нови дрехи, учебници и тетрадки. Изненадващо в учебниците може да се намери нещо, което отдавана забраниха дори в рекламите по телевизията - цигари. По-конкретно „Изобразително изкуство“ за 1-ви клас на Булвест 2000:

  • Едно на корицата – дядо пуши лула.
  • Второ – горната картинка на тема “аз и моите близки”(стр. 48) … думи нямам за избора на автори, небрежността на редактори и издатели.
  • В допълнение и скрита (явна) реклама на Макдоналдс (стр. 74).

Сигурно не е лесно да се направи учебник. Но трябва да има ясни правила и да има кой да следи нещата да са ок. В случая или няма правила, или някой яко е проспал. А това касае децата ни. И не бива да проспиваме дори и „дребни“ детайли. Хайде, моля, издателството и Министерството да се самосезират.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
za mimi ( преди 11 години )
Доста нескопосано изказване. Има доста неща, които не ни убиват, но не са за учебниците. Хайде, за дядото с лулата съм съгласен. Но за представяне на семейството с фасове е тъпо. Както и е тъпо да се пуши по принцип.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Mimi ( преди 11 години )
1. Не виждам нищо лошо в това, че някакъв дядо пуши лула - стилизация на образ. Съмнявам се, че в детските главици веднага ще се пръкне мисълта да палнат по една лула. Дядовците с лулите се неразделна част от приказки и разкази - ми кво дайте да пренапишем всичко отначало като изхвърлим лулите и тютюна от разказите на всичките ни класици. Мирише на препубликуването на Х. Фин , в чието ново издение думата за *** е заменена с афроамериканец или темподобна тъпня.2. Предлагам на авторката, която е изхабила толкова енергия за тази злобна статийка, да подоходи конструктивно и да подеме доста по-смислена кампания за превенция от наркотици и консумация на алкохол. Досега не ми е известно някой да е убил някого след като е изпушил една цигара или да е изпаднал в кома...Хайде, със здраве!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар