Козметика и грим

Да се погрижим за кожата след лятото

01.09.2011г. / 23 05ч.
Нина Иванова
Да се погрижим за кожата след лятото

Лятото е към своя край и след поредицата слънчеви бани през сезона е време да помислим за здравето и блясъка на кожата ни. Често след лятото се случва кожата да е дехидратирана и с леко уморен вид заради интензивното излагане на слънце. Ето няколко ценни съвета, които ще ви помогнат да върнете блясъка и красотата на кожата си:

1. Правете си домашен пилинг. За да изчистите ефективно кожата си от мъртвите клетки, може да си правите един-два пъти седмично пилинг в домашни условия.

2. Ползвайте слънцезащитни кремове. Макар и слънцето да не е така силно, както през лятото, лъчите му все още влияят върху кожата ни и могат да ускорят стареенето й. Вече не е задължително да нанасяте слънцезащитна козметика, когато излизате навън. Достатъчно е да ползвате дневен крем за лице със слънцезащитен филтър.

3. Ежедневна хидратация. След горещите, летни слънчеви дни, кожата е загубила малко от блясъка си и често е дехидратирана. За да я освежите, може да използвате серуми или маски, съдържащи важни витамини и антиоксиданти, като витамин C, витамин E, витамин A. Повечето хидратантни кремове имат в състава си тези витамини.

4. Не забравяйте маските за лице! 1-2 пъти седмично е препоръчително да си правите маска за освежаване кожата на лицето. Изборът ви може да е готова козметика, а би било добре и да си я приготвите сами в домашни условия. Някои от най-ефективните маски се правят бързо и лесно от продукти, които всяка домакиня има в кухнята си. Тук може да намерите най-подходящите домашни маски за вашата кожа.

5. Посещение при дерматолог. След края на всеки летен сезон е задължително да отидете на профилактичен преглед при дерматолог. Необходимо е само едно направление от личния лекар и да отделите половин час за прегледа. Кожният специалист ще прегледа обстойно всички бенки и пигментни петна по кожата ви с дерматоскоп, което отнема от времето ви не повече от 15 минути. За сметка на това пък ще сте спокойни, че кожата ви е здрава и сте направили най-доброто за нея.

6. Наблегнете на плодовете и зеленчуците. Есенното меню все още ни предлага голямо разнообразие от пресни плодове и зеленчуци. Редовната им консумация ни предпазва успешно от затлъстяване и същевременно се грижи кожата ни да е здрава и сияйна.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Хахаха ( преди 11 години )
Необходимо било само едно направление - то е цяло геройство да вземеш каквото и да е направление и ако имаш толкова належащи, как да си вземеш за профилактичен. И ако отидеш на профилактичен ти обръщат такова велико внимание, че по-добре да питаш колежката по стая.Ако не беше тъжно щеше да е смешно:(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време