Меню

Конфитюр от сини сливи, кайсии и праскови

2 септември 2011 | 11:40 | Аз жената
1 от 1 гласа
Добави в любими
200 г сини сливи (около 4-6 броя)
200 г кайсии (около 4-6 броя)
200 г праскови (около 3 броя)
500 г захар
1 ч. л. лимонтузу

Продукти
Приготвяне

Подберете добре узрели плодове. Измийте ги и ги почистете от костилките. (Обезкостилкостете ги. Бел. ред. :-))
Нарежете ги на кубчета, залейте ги със захарта и 1/2 ч. ч. вода. Оставете ги на слаб огън, без да разбърквате докато не заври добре. Оставете да ври като разбърквате от време на време за около 25-30 минути (докато сместа се сгъсти). Свалете от огъня, добавете лимонтузуто. Разпределете в бурканчета и затворете веднага.
Конфитюрът е подходящ за гарниране на палачинки, пържени филийки, рула, сладкиши или за самостоятелна консумация.
Добър апетит!

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Янеса ( преди 12 години )
Баба Ценка нещо ни баламосва защото когато има кайсии сини сливи няма
отговор Сигнализирай за неуместен коментар