Приключения в края на лятото

11.09.2011г. / 21 19ч.
Вергиния Генова
Приключения в края на лятото

Децата са деца и винаги искат нови и нови забавления. Особено ако се радвате на две, три или повече деца у дома трябва да сте доста изобретателни, за да има задружна игра.
Когато е само едно дете може би детството е по-скучно и по-самотно, затова е добре да открие повече приятели за игра наоколо.
Но децата са деца, а възрастните винаги могат да се върнат към детството и да бъдат отново деца.
Сега е момента да предложите на своите хлапета любимите игри от своето детство, да направите нещо щуро и приключенско, което децата да помнят цяла зима.

На лов за скакалци – има ли още скакалци по полята и горите? Опитайте да ги уловите! Направете състезание кой ще улови най-много. И разбира се след като хванете някой, отбележете точка и го пуснете да скача на воля.

Лагерен огън – забавно за всеки сезон. Краят на лятото, началото на есента е идеално да се съчетае с кратка разходка всред природата или къмпинг. Може да похапнете наденички, рибка, да поседите, да поговорите и да погледате златистите отблясъци.

Катерене на дърво – любимо занимание за децата. Намерете по-разклонено и издръжливо дърво и оставете децата да се занимават. Може да осигурите и помощни въжета.

Палатка – палатката може да се опъне в двора, но може да се съчетае с екскурзия, с катерене на дърво, индианско парти и да се организира един цял приключенски ден.

Бране на плодове – може да берете къпини, ябълки, круши. Забавно е да се сдобиете с приспособления, които откъсват от дървото всеки плод поотделно било то круша или ябълка и да предложите децата да се опитат.

Екскурзоводи – интересно за по-големите деца. Да отидете до някое историческо място или ако нямате кола до някой музей във вашия град и детето да разкаже каквото знае по темата, правейки се на ваш или на по-малките си братя и сестри екскурзовод. Дори да си измисля или да коментира какво вижда, пак придобива важни умения в подреждането на думите и правилния изказ.

Туристи – поход до близкия връх, езерце или рекичка, според силите и възможностите. Оборудвайте се с туристическа тояжка, раничка с вкусни закуски и вода – може да берете шипки, да събирате есенни листа или просто да се разхождате.

Скейтъри и кънкьорки – весело забавление в парка.

Състезание с колела – може да го направите в някоя тиха улица близо до дома или в парка. Може да организирате по-голяма група деца или да се включите към някое организирано състезание или друг детски празник.

Прочетете още:

Коментирай