Здраве и красота

Жени на 40 – на кръстопътя на младостта и красотата

20.09.2011г. / 15 13ч.
Надежда Маринова
Жени на 40 – на кръстопътя на младостта и красотата

Знаем, че младостта и красотата не са вечни. Този факт е особено болезнен за самочувствието на жените. Нека признаем, че 40-годишната възраст е кръстопътя на женската младост. Разбираме това по:

  • Бръчките около очите ни стават по-ясни;
  • Сутрин на кожата на лицето й трябва повече време за да „влезе в час“ – да не изглеждаме подпухнали, със следи от възглавницата върху бузите, блясъкът в очите ни да се събуди;
  • Използваме все повече и повече козметика – дневен, нощен крем, около очите, серум против стареене, маски, лосиончета и т. н.;
  • Прекарваме повече време пред огледалото преди да излезем – червило и малко спирала за мигли стават почти задължителни;
  • Все по-често не се харесваме на 100 %, когато се погледнем в огледалото;
  • Бюстът и земната гравитация все повече се сприятеляват;
  • Косата не е толкова гъста и жизнена.

Остаряването е естествен физиологичен процес. Въпреки, че върху него влияят много фактори: гените, здравословните навици, фигурата (жените с по-нисък ръст и тегло изглеждат по-млади), стресът, вътрешното усещане за щастие и удовлетворение от живота.

\n

Вечната младост е непостижима, това е природен закон. Ботоксът намалява визуално ЕГН-то. Но все още малцина жени в България се решават на тази процедура.

\n

Не се отчайвайте, това, което можем да направим е да бъдем спокойни и уверени в своята женственост, без значение колко десетки рождени дни сме отпразнували.

\n

Има един трик, с който винаги ще изглеждате по-млада от истинската си възраст – любовта. Влюбената жена на 30, 50, и на 60 изглежда красива. Влюбени в мъжа до себе си, в семейството, в работата си, в хобито, в живота изобщо.

\n

Прочетете още:

Коментирай