Френски сладкиш галет с праскови и круши

26 септември 2011 | 13:43 | Аз жената
Добави в любими
За основата: 
2 ч. ч. брашно 
2 суп. лъж. студена вода 
1 масло, студено 
1 ванилия 
1/2 ч. ч. захар 
За плънката: 
2 праскови 
2 круши 
2 суп. лъж. течна сметана 
2 суп. лъж. кафява захар
1 ч.30 мин.

Продукти
Приготвяне

В купа нарежете маслото на кубчета, добавете останалите продукти и енергично разбъркайте до получаването на хомогенна смес. 

Оставете в хладилник за около 30 минути.
Нарежете в купа прасковите и крушите. Добавете сметаната. Разбъркайте.
Извадете тестото, разточете кръг, поставете в намазана форма за сладкиша или тавичка, като оставите краищата да стърчат. Поставете плънката. Загърнете краищата, както е на снимката. Поръсете със захарта.
Печете около 35-40 минути на 180 градусова фурна, или до зарозовяване.
Извадете и оставете да се охлади. Може да поднесете с топка сладолед или сметана.
Добър апетит!

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай