Здраве и красота

Орехите ни правят здрави и богати

28.09.2011г. / 08 46ч.
Вергиния Генова
Орехите ни правят здрави и богати

Есента е сезонът и на орехите. Знаете ли, че ако имате орехово дърво в градината си не може да го отсечете когато ви хрумне, защото орехите са национално богатство. За да отсечете орех, трябва да имате наистина основателна причина. При всички случаи, добре е да попитате общината за сечене на орех, че да си нямате неприятности после. Е, понякога самият контакт с администрацията е неприятност, но какво да се прави.

Орехът е символ на богатство и източник на здраве.
А да не забравяме, че ядките на пазара са скъпи. Така че пазете си орехите, а ако нямате, помнете, че може и да са скъпи, но затова пък са здравословни.

Ако имате откъде да се снабдявате с пресни орехи е добре да си хапвате поне по една шепа орехови ядки на ден. Всички знаем, че орехите стимулират мозъчната дейност.
Според опити на учени от Западна Вирджиния, САЩ, жените, които консумират редовно по една шепа орехови ядки на ден, намаляват в пъти риска да се разболеят от рак на гърдата.
Изследователите смятат, че антиоксидантите и мастните киселини омега 3, които се съдържат в орехите, действат превантивно срещу развитието на раковите клетки.
Орехите са добро средство и срещу сърдечно съдови проблеми, свалят кръвното налягане, свалят лошия холестерол и действат благотворно при стрес.

А за онези, които обичат символите, доверяват се на старите вярвания и традиции ще кажем, че орехите носят богатство и любов на дома.

Все още се пази традицията на Коледа да гадаем как ще сме със здравето следващата година като на всеки се раздава по един орех и ако ядката вътре се окаже хубава, то той ще бъде здрав и щастлив. Ако се окаже червив – ще го нападнат болести.

Ако искате да ви се сбъдне някакво желание – просто трябва да подържите в ръка орех за няколко минути и да мислите за своето желание, след което да го метнете в камината. Ако орехът се запали и изгори, желанието ви ще се сбъдне.

Ако искате да се предпазите от негативни влияния просто поставете някъде из къщи купа с орехи.
У дома има такава и определено орехите действат много добре на кучето, което обича да ги чупи и да си похапва.

А ако имате начупени орехи, можете смело да ги прибавяте към всякакви десерти, салати, домашен хляб и различни ястия. Да не забравяме и еликсира на здравето – орехи с мед, което е добре да консумираме всеки ден.

Както виждате има достатъчно основателни причини да похапвате повече орехи и да измисляте как и с какво да ги комбинирате.

Прочетете още:

Коментирай