Семейство

Az-deteto.bg събра деца с велосипеди и ролери, а и бащи с колички

01.10.2011г. / 14 23ч.
Ивет Лолова
Az-deteto.bg събра деца с велосипеди и ролери, а и бащи с колички

Няма нищо по-хубаво от една семейна спортна събота в Южния парк в София – в това са убедени организаторите на традиционното детско велосъстезание, което се проведе днес, 1 октомври 2011 г., според традицията на детския сайт. От няколко месечни бебета (за публика), 2-3-годишни до най-големите тийнейджъри на 12 – всички се включиха активно в надпреварата.

Целта на велокроса е да предложи на децата спортменско състезание и весело настроение, а на родителите да покаже колко е здравословно и сплотяващо да спортуват с децата си и да прекарват поне един от почивните дни в края на седмицата сред природата.

Децата бяха разпределени в 4 възрастови групи. Имаше специален отбор за ролери. Последният етап беше един от най-атрактивните – бащи с колички. Трима татковци – Даниел Гигов, Явор Бошнаков и Олег Найденов – се състезаваха, бутайки детските колички с децата си.

Победители станаха:
1. В групата до 5 години – 1-во място за Стоян Шукалов, 2-ро място за Благой Георгиев и 3-то място за Никола Дафов.

2. В групата 5-7 години – 1-во място за Виктор Пейчинов, 2-ро за Михаил Михайлов и трето място за Марин Петрински.

3. В групата 8-10 години – 1-во място за Никола Стойков, 2-ро място за Станислав Иванов, 3-то място за Симон Борисов.

4. В групата 11-12 години – 1-во място за Елена Петрова, 2-ро място за Александър Миланов и 3-то място за Николай Натов.

5. В групата на ролерите се състезаваха 4 момичета – Наталия Ценова, Стиляна Алексиева, Ралица Димитрова и Радина Ценова – и четирите получиха награди.

6. В групата „Бащите с колички“ победител стана Даниел Гигов – вероятно защото тренира всеки ден в тази дисциплина.

Със спортно напрежение, много хъс за победа, малко сълзи и едно леко ожулено коляно премина слънчевият октомврийски детски велокрос. За идеалния спортен празник допринесоха наградите и вкусните почерпки от спонсорите – Олинеза, Браво, ОМВ, Екопак.

Разделихме се с децата и техните родители с усмивки и с пожеланието да се видим отново през пролетта, на същото място – Южния парк, голямата поляна – с каски, велосипеди, ролери и тротинетки.

Весели мигове с велосипедите на Az-deteto.bg

Фотопоглед от състезанието

Бащи с колички – видео  

Прочетете още:







 

Коментирай